dilluns, 13 de novembre del 2017

Diferència entre esports alternatius i tradicionals

A les nostres classes d’Educació Física, hem d’utilitzar tant els esports tradicionals com els alternatius, per tot el que ens poden oferir i per les seues possibilitats motrius. No obstant això, la majoria dels esports alternatius tenen unes característiques molt especials perquè han nascut dins de la pròpia escola. Aquestes característiques són, per exemple que s’adapten a qualsevol situació educativa, poden practicar-se sense tindre molts materials o instal·lacions, aporten nous patrons motrius, respecten les diferències dels alumnes, són cooperatius, inclusius, igualitaris i per a totes les persones. 

Quant als esports tradicionals, són els esports que s’han consolidat al llarg del temps a través de la seua pràctica i són esports amb molta demanda i seguits per molta gent, és a dir, són “esports de masses”. A més a més, normalment fomenten la competició, tenen una estructura més complexa que els alternatius, les regles no es poden canviar i cal que tinguem uns materials i un terrenys de joc que no podem variar si volem practicar-los.

Però, no tot són diferències, també podem trobar similituds entre els dos tipus d’esport, ja que els gestos tècnics dels esports alternatius provenen dels tradicionals i l’organització dels equips quan es juguen partits de cooperació - oposició també és similar.


Aleshores, quins esports són millors, els tradicional o els alternatius? Com hem dit adés, a les classes d’Educació Física hem de treballar els dos, perquè practicar esport és saludable sempre que es faça de forma adequada i l’enfoquem de manera educativa, per a què els alumnes milloren els seus patrons motrius i nosaltres obtinguem els objectius proposats...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.